top of page

RYTIETIŠKOS “GREEN PAPAYA” SALOTOS

Šias salotas tikriausiai esate ragavę, jei keliavote po Azijos šalis. Tai vienos populiariausių salotų, patiekiamų prieš pagrindinį patiekalą. Jas pirmą kartą ragavau Bali, vėliau teko ragauti ir tailandietiškame restorane, tačiau niekada nesugalvodavau pagaminti jų namuose, nes nežinojau kur pirkti tų žalių papajų. Po vienos vakarienės su tailandiete drauge ir jos mama, jos man papasakojo, kad Tailande jie dažnai daro šias salotas ir ne iš žalios papajos (green papaya), jas galima gaminti iš bet kokių kietesnių daržovių - morkų, ridiko, agurkų ir t.t. Svarbu pasigaminti padažą, o daugiau jau kokių daržovių turi - tokios tiks. Kiek man džiaugsmo tuomet buvo, kad buvo uždegta žalia šviesa dar vienam azijietiškam patiekalui mano virtuvėje. Dalinuosi receptu ir su jumis - tikiu, kad patiks ir jums!

Norite skaityti daugiau?

Užsiprenumeruokite alijeva.lt, jei norite toliau skaityti šį išskirtinį įrašą

bottom of page