• Vaida Alijeva

Tuno Tartar'as - restorano vardo vertas receptas

Artėjantis savaitgalis - kaip tik ta proga sukurti restoraną namuose.


Tad dalinuosi lengvu, bet restorano vardo vertu receptu - Tuno tartar’u. Šį tuno tartarą ragavome ne kartą Santa Cruz’o turguje. Patikinu, kad tai pats skaniausias tartar’as, kurį esu valgiusi. O šį patiekalą labai mėgstu ir esu jo ragavusi tikrai daug kur! Ir panašu, kad pavyko atkurti šį receptą savo namuose.


TAD, mums reikės:


Šviežio tuno

Sojos padažo

Avokado

Citrinos sulčių

Šiek tiek majonezo (dėja jo pakeisti sveikesniu variantu - nepavyko, bandžiau keisti jogurtu ir t.t. - dėja skonis gaunasi ne tas..)

Siracha padažo

Šiek tiek druskos ir pipirų


Procesas:


Supjaustome tuną kvadratėliais. Nereikia labai smulkiai, kaip mes pripratę Lietuvoje. Ispanijoje visi atsipalaidavę šiuo klausimu :) tad ir mums nereikia persistengti su kruopštumu ir užtrukti pjaustyti tuną ilgiau nei norėtųsi. Supjaustyto tuno gabaliukus pamarinuoju sojos padažu, įdedu šiek tiek pipirų ir palieku susidraugauti kol suruošiu visa kitą.

Sutrinu avokoda šakute, pašlakstau citrinų sultimis, druska, pipirai - pagal skonį.

Imu kelis šaukštelius majonezo, sumaišau jį su Siracha padažu. Aš mėgstu aštriai, o ir originaliai šis tartar’as yra aštrokas, tad dedu tiek pat ir Siracha padažo, bet jei nesinori aštriai - dėkite vos vos. Sumaišau.

Viskas - darbas padarytas, dabar liko tik patiekti.

Sluoksniuojam - dedam padažiuko, ant viršaus avokado ir galiausiai tuno. Apibarstau sezamo ar lino sėmenų sėklomis, jei sezamo neturiu tuo momentu.

Šalia patiekiu agurko arba žalių salotų bei skrudintos duonos. Nuostabiai tinka ir sauso putojančio taurė.

Skanaus!


Gero savaitgalio!

P.S. lauksiu jūsų atsiliepimų, ar patiko!


DRAUGAUKIME:

IG https://www.instagram.com/vaidaalijeva/



V.A.

16 views0 comments