Vichyssoise (lietuviškai tariama maždaug taip - “višišua”) – tai elegantiška prancūziška kreminė bulvių ir porų sriuba, kurios istorija siekia praėjusį šimtmetį. Nors tradiciškai ši sriuba patiekiama atvėsinta, šiltuoju sezonu, tačiau, ji puikiai tinka ir šaltuoju metų laiku. Iš tiesų ši sriuba į mūsų namus taip ir atkeliavo - prasidėjus rudeniui, kai pas mus svečiavosi mūsų mergaičių draugė (ispanė), kuri paklausta ko norėtų valgyti pietums - paprašė jos močiutės gaminamos kreminės porų sriubos. Paklaususi koks gi sriubos receptas, ji pasakė, kad tai prancūziška porų sriuba. Taip su ja ir susipažinau. Pagaminau ir aš, tik žinoma - augalinę versiją ir su mažiau riebalų. Patiko ne tik vaikams, bet ir mums! Tad dalinuosi receptu ir su jumis! Puiki idėja šiltai vakarienei ar pietums. Tikiu, kad su savo subtiliu skoniu ir kreminiu glotnumu, Vichyssoise sužavės ir jus.
PRANCŪZIŠKA KREMINĖ SRIUBA VICHYSSOISE
Atnaujinta: 10-09
Norite skaityti daugiau?
Užsiprenumeruokite alijeva.lt, jei norite toliau skaityti šį išskirtinį įrašą