top of page

NATŪRALAUS RAUGO DUONA SU SĖKLOMIS

Atnaujinta: 08-26

Naminė natūralaus raugo duona Lietuvoje turi gilias šaknis, ji buvo naudojama tiek kasdienybėje, tiek šventiniams ritualams. Šį receptą ir patį raugą parsivežiau iš mano gimtinės Šiaulių, viena nuostabi moteris, artimas mano tėvų draugas, man padovanojo dalį savo raugo ir pasidalino receptu. Kokia nuostabi dovana! Man ši duona kepama namuose - lyg stebuklas, lyg energetinis portalas jungiantis mane su mano močiutėmis, promočiutėmis ir visos giminės/genties moterimis. Ją kepdama jaučiuosi darydama kažką sakralaus. Šią duoną be galo myli mano šeima ir žinoma aš pati. Ją galima valgyti ne tik taip, kaip esame pripratę - prie sriubos, salotų, tepti sumuštinį, bet ir valgyti tiesiog vieną, kaip užkandį. Šis receptas tradicinis, tad turi gliuteno - netiks toms, kurios netoleruoja jo ar toms, kurios dėl sveikatos sutrikimų yra šiuo metu gliuteno atsisakiusios (jums parengsiu atskirą sėklų duonos receptą be ruginių ir kvietinių miltų). O tos, kurios gali valgyti gliuteną, kviečiu išmėginti šį stebuklą, dovanoti savo šeimai naminės duonos ritualą, o savo duonos raugu dalintis su kitomis moterimis. Man tai toks seserystės ir moterų bendrystės šventas ritualas!

Norite skaityti daugiau?

Užsiprenumeruokite alijeva.lt, jei norite toliau skaityti šį išskirtinį įrašą

1 Comment


Sigita Unguraitė
Aug 26

koks gaunasi kiekis duonos iš nurodytų ingredientų?

Like
bottom of page