KODĖL AŠ NEVARTOJU PIENO
Aš savo gyvenimo negalėjau įsivaizduoti be pieno, varškės ar sūrio. Juk pienas yra svarbus ir reikalingas stipriam ir sveikam kūnui, tiesa? Išgirdus, kad kažkas nevartoja pieno produktų, iškart kildavo klausimas - “o iš kur tuomet gaunamas kalcis?”.
Dabar atsakymas aiškus - tikrai ne iš pieno produktų! Tiesa yra ta, kad pienas yra labiau žalingas nei naudingas mūsų kūnui.
Pienas yra kito gyvūno - karvės, motinos pienas, skirtas užauginti jos kūdikiui. Vartodami kitos rūšies maistą, skirtą kūdikiui, jaukiame savo hormonų sistemą ir intoksikuojame kūną.
Pažvelkime, ką apie pieno produktų žalą kūnui sako mokslas:
1. Tyrimas, finansuotas “Nacionalinio vėžio instituto”, “Nacionalinio sveikatos instituto” ir “Pasaulio vėžio tyrimų fondo”, kuriame dalyvavo virš 50 000 moterų, parodė, kad moterys, kurios suvartojo nuo 1/4 iki 1/3 puodelio karvės pieno per dieną, turėjo 30% didesnę riziką susirgti krūties vėžiu. Vienas puodelis per dieną padidino riziką 50%, o 2-3 puodeliai buvo susiję su 80% didesne krūties vėžio rizika.
2. Kitas tyrimas, kuriame dalyvavo 1893 moterys, kurioms jau buvo diagnozuotas ankstyvos stadijos krūties vėžys, nustatė, kad tos, kurios kasdien suvartodavo vieną ar daugiau porcijų didelio riebumo pieno produktų (pvz., sūris, ledai), turėjo 49% didesnę krūties vėžio mirtingumo riziką, lyginant su tomis, kurios suvartojo mažiau nei pusę porcijos per dieną.
3. Dar vienas tyrimas, kuriame dalyvavo 926 vyrai, nustatė, kad tie, kurie vartojo tris ar daugiau porcijas pieno produktų per dieną, turėjo 141% didesnę mirties nuo prostatos vėžio riziką, palyginti su tais, kurie suvartojo mažiau nei vieną porciją.
Tyrimų, kuriuose aiškiai matosi, kad ryšys tarp pieno produktų suvartojimo ir vėžinių susirgimų egzistuoja, yra ne vienas. Tačiau vėžys nėra vienintelė liga, asocijuojama su pieno produktų vartojimu - širdies sutrikimai, laktozės netoleravimas, kaulų sveikata, atsparumas antibiotikams…
Aš pieno produktų atsisakiau prieš 2 metus, o tu?
Maistas gali daugiau nei tu manei iki šiol!
V.